NV a MV v Erfurtu

11.06.2012 08:28

Po přemluvení paní chovatelky, že toho šampíka musíme dodělat před štěňátkama, jsme s ní vyrazili na víkendovou show do Erfurtu. Stačil nám jeden CAC a tak byla celkem šance, že ho ukořistíme.

V sobotu jsme v katalogu zjistili, že jsme jediní češi. Všude kolem nás se šprechtilo a pan pomocník neustále chodil a důrazně nás na něco upozorňoval. V tu chvíli jsem opravdu nevěděla a protože se vždy zaměřil na můj nechápavý obličej :D, nezbylo než doufat, že my tam máme vše.  Také kolem kruhu nebyly pásky, takže kdo trochu vstoupil na výstavní koberec se zlou se potázal. Párkrát jsme vyběhli ven a Irunka začala sklízet první obdivné pohledy. Paní rozhodčí ovšem VD opravdu nešetřila. Zatím dala jen 3 V. Nic moc. Konečně se blížila naše chvíle. Končila třída šampionů a tak vytahuju Irunku, že během pracovky jí řádně učešu a našlechtím a pan pomocník na mne kývnul a trhnul hlavou.... aaaaaha.... takže holky v pracovce neměly všechny papíry a my bez úprav vybíháme z boudičky rovnou na plac. Ještě jsem Irunku alespoň oprášila a šlo se na věc. :-) Při běhu se mi podařilo zakopnout o vyčnívající koberec, takže jsem i pobavila publikum, ale Irunka se nenechala vyvést z míry a dostala V. Jelikož další dvě konkurentky měly VD, jsme první :D a CAC je doma. Právě jsme se stali šampiony. Tedy především Irunka :-P Třešničkou na dortu už byla výhra nad všemi fenami. Národním vítězem se stal pes. Shrnutí je, že paní rozhodčí Brit Wuchert rozdala 23 psům 1x disk, 6x V (včetně mladých) a 16x VD!!!  To se večer muselo zapít. ;-)

V neděli už jsme nastupovali s lehčím krokem, ale panička to prožívala stejně, jako kdyby šlo o život. Paní rozhodčí Petra Krivy posuzovala opravdu zodpovědně a nedala nic zadarmo. Rozdala sice více V, ale třeba psovi, který nás v sobotu porazil, dala VD! Údajně mají příkaz, přísně hodnotit špatně nesený ocas.. nevim. Krásných psů tam byla spousta. Hlavně plavácí. Irunka to celé prospala, přecejen je to pro ní nátlak na psychiku. Tentokrát jsme se stihli učesat a nastoupili jsme. Paní rozhodčí překvapila pár českými slovíčky. Její zoubkýýý bylyo úžasný. :-) Do posudků se psalo snad všechno i kdejaký šedivý chlup. Dostali jsme V a běhali o titul. Běhali a běhali a dostali. Dostali jsme nejen CAC, ale i CACIB (res. CACIB dostala naše res. CAC). A šlo se běhat o BOB. Pes byl krásný a mládenec, co ho vodil... no to sem nepatří :-p Paní chovatelka Radka Jindráková hlásila, že domu jet nechce a tak jsme zabojovali a nakonec dostali i BOB!!! Radost největší a náš druhý BOB! Máme doma BOBíka :D Jelikož jsme končili snad jako poslední ze všech posledních, vyfasovali jsme kartičku a běželi si užít záře reflektorů a červený koberec. Pan rozhodčí si vybral ze šesti psů pšt bez srsti a tak jsme mu do oka nepadli, ale pocit to byl úžasný. Reflektor... z ampilonu: the best hovawart... a Irunka vybíhá za potlesku publika.... KRÁSNÝ!!!

Takže německý šampion splněn a na reakci paní chovatelky, že teď Polsko, jsem tedy nereagovala :D Moc Jindrákům děkuji za doprovod, úžasnej perník, který teta upekla a hlavně za výběr tak úžasného štěněte, jako je Irunka. :-)

DÍKY MOOOOC!!! ;-)